üzleti utazók szálloda

10 tipp üzleti utazók bevonzására szállodáknak

Az üzleti utazók egy különleges csoportot képviselnek a vendégközönségen belül, akiknek specifikus igényeik és elvárásaik vannak egy szálláshelytől. Célunk, hogy az alábbiakban prezentáljuk azokat a szolgáltatásokat és kényelmi lehetőségeket, amelyek vonzóvá teszik egy szállodát ezen vendégcsoport számára. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tud egy szálloda kifejezetten az üzleti utazók igényeire reagálva kiemelkedni a piacon, és hogyan javíthatja ez az üzleti vendégek elégedettségét és hűségét.

Az üzleti utazás rendkívül stresszes lehet, különösen, ha az út hosszú, és több városban történő megállást is magában foglal. Nem meglepő, hogy a vállalati utazók prémium szolgáltatásokat szeretnének, magasan képzett és hatékony személyzettől, hogy tartózkodásukat kellemessé tegyék. 

 

1. Gyors és egyszerű be- és kijelentkezés

 Az üzleti utazók időhiányban szenvednek, ezért a gyors és hatékony be- és kijelentkezési folyamatok kiemelten fontosak. Online bejelentkezési lehetőségek, expressz kijelentkezés és digitális kulcsok használata javíthatja a vendégélményt.

 

2. Magas minőségű internetkapcsolat

Egy megbízható, gyors Wi-Fi elengedhetetlen az üzleti utazók számára.  Kapcsolatban maradni az úton lévő üzleti utazók számára kritikus fontosságú, ezért megbízható Wi-Fi, megfelelő áramcsatlakozók és olyan helyek a szálloda területén, ahol könnyedén csatlakozhatnak, alapvetően fontosak. Amikor ezek az utazók dolgoznak, szeretnének tudni a szobájukban, a bárban vagy a medence környékén is dolgozni.

 

3. Rugalmas munkaterületek 

Ezeknek az utazóknak fontos, hogy szálláshelyükön is megfelelő módon tudjanak dolgozni. A szálloda szobáinak kialakítása úgy történjen, hogy ideális munka környezetet biztosítson, beleértve az ergonomikus bútorokat, megfelelő világítást és csendes környezetet.

 

4. Konferencia és tárgyalóterek

Egyértelmű bónusz a modern technológiával felszerelt tárgyaló- és konferenciatermek elérhetősége, amelyek lehetővé teszik az üzleti megbeszélések és prezentációk zökkenőmentes lebonyolítását.

 

5. Személyre szabott szolgáltatások

Ezeknek a magas értékű utazóknak az legfontosabb szempont a szállással kapcsolatos ügyintézés során a szolgáltató ügyfélszolgálata. Legyen szó akár speciális étkezési igényekről, korai bejelentkezésről vagy késői kijelentkezésről, a szálloda készséggel alkalmazkodik az üzleti vendégek egyedi igényeihez.

 

6. Fitnesz és wellness szolgáltatások

Az üzleti utazók számára fontos a stressz csökkentése és az egészségmegőrzés. A szállodai jól felszerelt fitneszterem, szauna, vagy akár masszázs szolgáltatások bemutatása  is fontos lehet behozásuk szempontjából. Tekintettel arra, hogy mindig úton vannak, legyen szó repülőre szállásról vagy egész napos találkozókon való részvételről, nehéz fenntartani az edzés rutinjukat az utazások során. Az szállodáknak nagy előnyt jelenthet, hogy vagy rendelkezzenek egy edzőteremmel az épületben, vagy biztosítsanak hozzáférést egy közeli fitneszközponthoz, ahol a vendég gyorsan végezhet egy rövid edzést a mozgalmas nap előtt vagy után.

 

7. Helyszíni étkezési lehetőségek

Az üzleti utazók jelentős részét a közép- és felsővezetők teszik ki, akik az idővel való hatékony gazdálkodásra összpontosítanak. Amikor a személyzet arra összpontosít, hogy az üzleti utazónak mindenük meglegyen – néha még mielőtt megkérdeznék -, az mindkét fél számára nyereség. A minőségi étkezési lehetőségek, beleértve a helyszíni éttermeket, szobaszervizt és egészséges snack opciókat, különösen fontosak számukra, hiszen azt szeretnék, ha útjuk alatt nem kéne ezen lehetőségek felkutatásával foglalkozniuk.

 

8. Könnyű hozzáférés és központi elhelyezkedés

A szálloda központi elhelyezkedése, könnyű hozzáférés a közlekedési csomópontokhoz (pl. repülőterek, vasútállomások), valamint a helyi vállalatok és konferenciaközpontok közelsége vitatatlan előnyt jelent.

 

9. Hűségprogramok 

Az utazási hűségprogram előnyös az üzleti utazók számára, mert lehetővé teszi számukra, hogy pontokat gyűjtsenek vagy kedvezményeket kapjanak, amikor újra ugyanazon hotel termékeit választják. Ez motiválhatja őket és/vagy cégeiket, hogy visszatérő vendégek legyenek szállodánk esetében.

 

10. Kikapcsolódás

Sok üzleti utazó azt tapasztalja, hogy egy üzleti út során egy új célpontot alacsonyabb költséggel és kevesebb szabadságnappal is felfedezhet – ezért sokan meghosszabbítják üzleti útjukat szabadidős tevékenységek céljából. Legtöbbük ilyenkor valószínűleg ugyanazon a helyen szállna meg mind az üzleti, mind a szabadidős célokra. Így azok a szállodák, amelyek mindkét fajta utazás igényeit ki tudják elégíteni lehetnek számukra a legvonzóbb választás.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Beszéljünk a vállalkozásodról!

Töltsd ki űrlapunkat és kérd az ingyenes, kötelezettségek nélküli 30 perces villámbeszélgetést!

Inkább emailt írnál?

Inkább telefonálnál?

ajánlatkérés